Konum

27 Lyndworth Road Birmingham, West Midlands, B302UG United Kingdom,

Telefon

00447555513105

Takip et:

CAMP USA

                         CAMP – USA

Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük kamp organizatörü CCUSA, 30 yıldır dünyanın her yerinden 180.000’i aşkın üniversite öğrencisini ABD’nin çeşitli eyaletlerinde kurulmuş yaklaşık 1.150 kamp bölgesine yerleştirmiştir.

CCUSA Amerikan hükümeti tarafından sağlanan J-1 vizesiyle kültürel değişim programlarının resmi olarak en büyük sponsorlarından birisidir.

Kamplar genellikle doğal zenginliğe sahip bölgelerde, göl  ve nehirlerin yakınlarında kurulmuştur. Kamplarda çocukların spor yapıp, eğlenebilecekleri büyük spor alanları, yemekhaneler ve yeteneklerini geliştirebilecekleri sanat atölyeleri gibi etkinliklere açık zengin tesisler bulunmaktadır. Bütün kamplarda farklı kültürlerden ve sosyoekonomik  çevrelerden çocuklar hem eğlenip, hem öğrenirken: değişik ülkelerden gelen öğrenciler de onlara rehberlik ve eğitmenlik yaparak destek olurlar.

** CAMPUSA programı oldukça ekonomik bir programdır. 975 USD’lik program ücretine kamp boyunca konaklama, yeme – içme giderleri ile birlikte sağlık sigortası dahildir.

CAMP USA, aynı samanda oldukça karlı bir programdır ve öğrenciler bol para kazanma olanağı sağlar. Kazanacağınız ücret yapacağınız işe göre değişmektedir. 9 hafta sonunda kamp danışmanı olacaksanız yaklaşık yaşa göre farklılık göstermekle birlikte 1705 – 1940 dolar arası kazanabilirsiniz. Destek grubunda çalışacaksanız 2000 dolar kazanabilir hatta bu rakamların üzerine çıkma şansınızda vardır.

Amerika’ya gitmenin en ucuz yolu olan ve hem çalışıp para kazanırken hem de gezip tatil yapabileceğiniz bir fırsat sizleri bekliyor! CampUSA yani Amerika’da Kamp programı bir Work And Travel programı benzeri olup 4 yıllık okuyan üniversite öğrencilerine 3 ay boyunca çalışma ile ücretsiz konaklama ve yeme-içme garantisi sunmasının yanı sıra WAT programının ise sadece yarı fiyatınadır! Üstelik keyifli zamanlar geçirirken aynı zamanda para da kazanabilecek ve program sonrasında 1 ay boyunca ABD’de istediğin gibi gezip eğlenebileceksin!

Amerika’da Kamp (CampUSA) fiyatlarından önce unutulmaması gereken en büyük nokta, Amerikalı kamp sahipleri yaz dönemlerinde sezonluk vasıfsız işçi ihtiyaçlarını karşılamak için yurtdışından gelen Kamp öğrencilerini kabul etmektedirler. Bu yüzden kamp işleri konusunda beklentilerinizi düşük tutmanız da fayda vardır.

Amerika’da Kamp (CampUSA) programı ile daha Amerika’ya gitmeden hangi kampta, hangi işte çalışacağınız ve 3 ay sonunda ne kadar kazanacağınız garantili olarak tarafınıza sunulacaktır. Üstelik çalıştığınız süre boyunca konaklama ve yeme-içmeniz tamamen ücretsiz! Amerika’da çalıştığımız 1000’e yakın yaz kampı mevcuttur. Bu açıdan öğrencilerin Amerika’nın herhangi bir bölgesindeki kampa gitmeleri mümkündür. Öğrenciler kamp ya da bölge seçme hakkına sahip değildir. Ancak çalışabilecekleri pozisyonları kendileri belirleyecektir.

Programa katılan öğrencilerimizin kampta çalışabilecekleri iki pozisyon vardır:

Destek Ekibi: Destek ekibi olarak öğrencilerin yaptığı işler genellikle mutfak, temizlik ve bakım işleridir.

Danışman: Danışman olarak yapılan iş, belirlenmiş alanlarda öğrencilere eğitmenlik yapmaktır. Bu görev için eğitmenlik sertifikası gerektirdiğinden (yüzme, binicilik, okçuluk, dağcılık…) ve İngilizce bilgisi olarak advanced seviye istendiğinden Türk öğrencilerinin bu pozisyonlara başvurması, dahası başvursalar dahi tercih edilmeleri çok zordur. Çünkü bu pozisyonlara daha çok anadili İngilizce olan ülkelerden adaylar seçilmektedir.

Amerika’da Kamp (CampUSA) Çalışma Şartları:

Yaz kamplarında çalışan öğrencilerin çalışma saatleri değişkenlik gösterse de, genelde sabah 6:00 ile akşam 18:00 arasındadır. Öğrenciler haftanın 6 günü çalışırlar ve 1 gün izinleri bulunur. Bu izin günlerinde, öğrenciler kamplar tarafından, kamp bölgelerine yakın şehir merkezlerine götürülürler. Bunun dışında öğrencilerin günlük çalışma saatleri 7-10 saat arasında değişmektedir.

Konaklama ve Yeme-İçme

CampUSA programında ücretsiz konaklama ve yemek camp tarafından sağlanmak durumundadır. Katılımcılar camp içerisinde kendilerine ayrılan konaklama alanlarında kalırlar. Bu konaklama alanları daha çok prefabrik, ağaç ev ya da ufak çaplı yatakhaneler şeklindedir ve bir odada ortalama 4-10 kisi kalınır. Camp ortamlarındaki bu konaklama alternatifleri için öğrencilerin beklentilerini düşük tutmaları önerilir.

CCUSA, 24 yıldır dünyanın her yerinden 200.000’den fazla öğrenciyi 1.200 kamp bölgesine yerleştirmiştir. ABD hükümeti tarafından, Ziyaretçi Değişim Programı’nın resmi sponsoru olarak kurulmuş olan CCUSA, kültürel değişim programları için gerekli olan J-1 vizesinin resmi sponsoru olup gerekli olan DS-2019 formunu çabuk ve eksiksiz bir şekilde hazırlayabilmektedir.