Konum

27 Lyndworth Road Birmingham, West Midlands, B302UG United Kingdom,

Telefon

00447555513105

Takip et:

Work and Study Ülkeleri

                Work and Study Ülkeleri

 

Work and study, bir yandan eğitim alırken bir yandan da yasal çalışma izni şansı bulabileceğiniz programlardır. Belli ülkeler için, dil eğitimi ve diploma ya da sertifika programlarına devam ederken yasal çalışma izni alabilirsiniz.

Bu programlar her ülke için farklı şartlardadır.

 

Ülke : İrlanda

Eğitim Türü : Dil Kursu

Eğitim Süresi : 25 Hafta ( 8 hafta tatil süresi ile birlikte 8 ay )

Program Şekli : İrlanda ‘ya 25 hafta dil kursuna kayıt olan öğrencilere Türkiye’den 3 aylık bir giriş vizesi verilir. İrlanda’ya giden adaylar oturum ve yasal çalışma iznine İrlanda’ya gittikten sonra ilk aylarında başvururlar. Bunun için İrlanda’da ek 300 € ödeme yapılır. Adaylar, dil eğitimine devam ederken haftada 20 saat (part-time) yasal çalışma iznine sahip olurlar.

 

 

Ülke : Avustralya

Eğitim Türü : Dil Kursu

Eğitim Süresi : Minimum 16 Hafta

Program Şekli : Avustralya’ya minimum 16 hafta dil kursu için başvuran adayların aldıkları öğrenci vizesi yasal çalışma iznini de içeren bir vize türüdür. Bu şekilde adaylar Avustralya’ya gider gitmez yasal olarak çalışma iznine sahip olurlar. Daha öncesinde haftalık 20 saat olan bu sınır, Temmuz 2023 itibari ile haftalık 24 saat olarak güncellenmiştir.

 

Ülke : Malta

Eğitim Türü : Dil Kursu

Eğitim Süresi : Minimum 120 Gün

Program Şekli : Malta’ya minimum 120 gün dil eğitimine giden adayların ilk 3 ay için yasal çalışma izinleri yoktur. 91. günden itibaren yasal çalışma iznine başvurup, çalışmaya başlayabilirsiniz.

 

Ülke : Dubai

Eğitim Türü : Dil Eğitimi

Eğitim Süresi : Minimum 8 Hafta

Program Şekli : Dubai’de minimum 8 hafta dil kursu için başvuran adayların, haftada 20 saat yasal çalışma izinleri vardır.

 

 

Ülke : Kanada

Eğitim Türü : Sertifika / Diploma CO-OP

Eğitim Süresi : 30 Hafta – 92 Hafta arasında

Program Şekli : Kanada’da özel kolejlerin sunduğu çeşitli setifika ve diploma CO-OP programlarına giden adaylar, hem eğitim süreleri boyunca haftada 20 saat (part-time), hem de maaşlı staj

(CO-OP) dönemi boyunca haftada 40 saat

(full-time) çalışma iznine sahip olurlar. Program süresinin bir kısmı

 

Work and study programlarında, dil okulu ile birlikte yapılanlar için, adayların herhangi bir dil seviyesine sahip olması gerekmemektedir. Ancak çalışma hayatına başlayacağınız düşünülürse, başlangıç seviyesindeki bir adayın da gider gitmez iş bulabileceğini beklemesi doğru olmaz. Bu programlarda iş yerleştirmeleri okullar ya da danışmanlık firmaları tarafından yapılmaz. Adaylar yarı zamanlı çalışacakları işi kendileri bulurlar.

Sadece Kanada’daki programlar için, dil okulu değil, belli alanlarda sertifika/diploma programları olduğundan dolayı, adayların belli seviyelerde dil yeterliliğine sahip olmaları gerekir. Ayrıca adaylar yarı zamanlı dönemde işlerini kendileri bulsalar da,

CO-OP yani maaşlı staj döneminde iş yerleştirmeleri okullar tarafından yapılır.